Moderní neapolská pizza

Srdcem podniku je ručně vyrobená neapolská pec z přírodních materiálů z celé Kampánie, ve které topíme bukovým dřevem.

V překladu současná neapolská pizza se od té tradiční v několika věcech liší. Na první pohled ji poznáte díky vyšším okrajům, které při správné přípravě však nejsou jen velkou vrstvou těsta, jak by se na první pohled mohlo zdát. Okraje by měly být po upečení plné vzduchu a za tím stojí poměrně komplikovaná příprava - použití odlišných technik přípravy, výběr mouky, přísné hlídání teplot a časů. Naše těsto připravujeme ze třech různých druhů mouky pocházející ze dvou italských mlýnů. Než se Vaše pizza dostane na stůl, předchází tomu dlouhý proces kynutí a zrání, který trvá vždy minimálně 48 hodin. Těsto také obsahuje více vody než klasická neapolská pizza a ve finále je pak více nadýchané. Lehce odlišná je i doba pečení. Naši pizzu nepečeme tak agresivně při teplotách až 480 stupňů, ale snažíme se nepřekračovat 400 stupňů z důvodu správného propečení a pro odpaření veškeré vody. Výsledkem je lehké křupnutí okraje při vytažení z pece. To pomáhá i lepší stravitelnosti. Našim cílem je chutné a nadýchané těsto.

Dalším rozdílem, který poukazuje na moderní neapolskou pizzu, je použití surovin. K pizze nepřistupujeme jako ke kusu těsta s rajčaty a sýrem. Pečlivě vybíráme každou surovinu a snažíme se vyvážit a sladit jednotlivé chutě. Nad každou kombinací přemýšlíme, i nad tou nejjednodušší. Nenajdete u nás jen pizzy jako je Margherita a Diavola, ale i pizzy sezónní, speciální, na kterých můžete ochutnat prvotřídní řemeslné produkty z celé Itálie. Každý půlrok několik z těchto pizz vyměníme dle aktuální sezónnosti surovin a aktuálních nových nápadů a inspirací. Vyhledáváme to nejlepší od malých výrobců a snažíme se nechat vyniknout opravdové chutě daných produktů a dané oblasti. Inspirujeme se na cestách za dodavateli i za gastronomií po celém světě.

Nabídneme Vám klasické kombinace, vždy však z těch nejlepších možných surovin, ale i kombinace, které jste nikde neochutnali. 

Tohle je naše vize moderní neapolské pizzy. 


Fritované předkrmy

Fritti napoletani jsou smažené neapolské předkrmy – pouliční jídlo, které najdete v Neapoli doslova na každém rohu, a současně nesmějí jako předkrm chybět v žádné neapolské pizzerii.

Základem jsou tři druhy:

Frittatina di pasta – uvařené těstoviny (nejčastěji Bucatini), bešamel, mozzarella či provola, dochucovací složky dle fantazie; smažené v těstíčku – pastela

Arancini – rýžové kuličky, které jsou známé také na Sicílii; plněné dle fantazie

Croché – bramborové krokety s parmazánem, petrželkou, plněné provolou (uzená mozzarella)

U dalších předkrmů se zaměřujeme na jednoduchost a kvalitu. Chceme Vám dát ochutnat pravé chutě a nechat je vyniknout - každé ráno čerstvě pečený chléb a focaccia, ančovičky z Cetary, které to nemají jen v názvu na sklenici, ale jsou lovené opravdu na pobřeží Amalfi, antická odrůda oliv z Kampánie nedaleko městečka Caiazzo nebo poctivý olivový olej z několika oblastí Itálie. Chceme Vám ukázat chutě poctivých řemeslných produktů, které už bohužel začínají mizet a nahrazují je produkty industriální a plné chemie. Chceme Vám ukázat poctivou řemeslnou práci malých farmářů, pěstitelů a výrobců.